Svijet

Joe Biden zaostaje u anketama za Donaldom Trumpom

Mnogo je provedenih analiza kada je riječ o trci za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u kojima se iskazuje da Joe Biden zaostaje za Donaldom Trumpom.

Istina je da Trump trenutno ima malu, ali jasnu prednost u odnosu na Bidena. Nedavna istraživanja CBS News/YouGov, CNN/SSRS, Fox News, Pravni fakultet Univerziteta Marquette i Univerzitet Quinnipic, daju Trumpu prednost od 2 do 4 boda u odnosu na Bidena među registrovanim ili vjerovatnim glasačima.

Naravno, sami po sebi, nijedan od ovih podataka ne znači previše. Međutim, u prosjeku zajedno, oni slikaju osobu sa stvarnim problemom. Stoga se postavlja pitanje zašto Biden ima toliko poteškoća protiv čovjeka kojeg je uspio pobijediti posljednji put.

Izborni analitičari, kako to prenosi CNN, smatraju da je ideologija vjerovatno pogrešan način da se objasni zašto se birači udaljavaju od predsjednika. Ističu da bi to bi mogla biti ekonomija, ali za najbolje objašnjenje za Bidenove probleme izdvajaju njegove godine. Više od bilo kojeg drugog pokazatelja, pitanje je li Biden prestar da bi bio predsjednik najviše se promijenilo od 2020. godine.

Analitičari pozivaju da se u obzir uzmu ankete New York Timesa/Siena College, objavljene ranije ovog mjeseca iz šest najbližih država koje je Biden osvojio: Georgia, Arizona, Wisconsin, Pennsylvania, Nevada i Michigan. Ogroman 71 postotak registrovanih birača u tim državama reklo je da je Biden prestar da bi bio efikasan predsjednik.

Svakako, činjenica da toliko glasača smatra da je Biden prestar ima smisla s obzirom da je on najstariji predsjednik ikada. Podsjećamo, Joe Biden ima 80 godina.

Slične Novosti

2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button