Svijet

SAD pokrenule dodatne udare protiv Huta u Jemenu

Američka vojska je u utorak pokrenula nove napade na ciljeve Huta unutar Jemena, gađajući protivbrodske balističke rakete koje kontroliše pobunjenička grupa koju podržava Iran, rekao je zvaničnik odbrane za CNN u utorak.

Američke snage su pogodile i uništile četiri protubrodske balističke rakete Huti koje su se spremale za lansiranje iz područja Jemena pod kontrolom Hutija, rekao je zvaničnik, i predstavljale neposrednu prijetnju trgovačkim i brodovima američke mornarice u tom području.

Napadi projektila Huti: Nekoliko sati kasnije, međutim, Huti su lansirali protivbrodsku balističku raketu u međunarodne brodske puteve u južnom Crvenom moru, pogodivši M/V Zografia, brod za rasute terete pod malteškom zastavom, rekao je zvaničnik. Brod nije pretrpio značajnija oštećenja i mogao je da nastavi put.

Udari su barem treći krug napada koje je američka vojska pokrenula na infrastrukturu Hutija od prošlog četvrtka, kada su SAD i UK izvele zajedničku operaciju koja je ciljala komandne i kontrolne čvorove i skladišta oružja koje su Huti koristili za lansiranje projektila i napadi dronovima na komercijalne brodove u Crvenom moru.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button