NogometSport

Real golom u 116. minuti pobijedio Atletico i plasirao se u finale

Nogometaši Real Madrida su u spektakularnom gradskom derbiju pobijedili Atletico Madrid rezultatom 5:3 i plasirali se u finale Superkupa Španije koji se igra u Saudijskoj Arabiji.

Utakmica je obilježena skandaloznom reakcijom domaće publike koja je izviždala minutu šutnje upriličenu pred početak susreta u znak sjećanja na nedavno preminulog Franza Beckenbauera.

Što se tiče same utakmice, već u šestoj minuti susreta su zaprijetile Jorgandžije i to preko Samuela Lina, ali je njegov udarac fantastično odbranio Kepai odbio loptu u korner nakon kojeg je Mario Hermoso pogodio mrežu golmana Real Madrida. Kraljevi su do izjednačenja rezultata stigli u 20. minuti susreta, a mrežu Jana Oblaka je pogodio njemački defanzivac Antonio Rudiger.

Svega sedam minuta kasnije Rodrygo je šutirao, ali je Jan Oblak odlično reagovao da bi svega dvije minute kasnije Ferland Mendy donio potpuni preokret Kraljevima. Ipak, Atletico se nije predavao te je u 37. preko Antoine Griezmanna došao do izjednačenja rezultata, a posljednje uzbuđenje u prvom dijelu smo vidjelu 43. minuti susreta kada je udarac Rodryga ponovo zaustavio Jan Oblak.

Prvo uzbuđenje u nastavku smo vidjeli u 54. minuti kadaje Samuel Lino dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola, a onda je Real zaprijetio u 71. minuti preko Danija Carvajala čiji je udarac zaustavio Jan Oblak. Atletico je do novog vodstva stigao u 78. minuti susreta. Nakon ubačaja s lijeve strane, Alvaro Morata je bio u duelu s Kepom koji je pogodio Antonija Rudigera nakon čega je lopta završila iza njegovih leđa.

Real je mogao do potpunog preokreta u drugoj minuti sudijske nadoknade, ali je Brahim Diaz nakon fantastičnog prodora šutirao pored gola te se otišlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta nije bilo velikih uzbuđenja sve do 116. minute susreta kada Joselu koristi centaršut Carvajala i praktički “tjera” Stefana Savića da matira Jana Oblaka i donese Realu plasman u finalu Superkupa Španije.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button