Svijet

Nema kraja borbama na frontu u Libanu prije prekida vatre u Gazi, kaže šef Hezbolaha

Šef Hezbolaha Hassan Nasrallah obećao je da će nastaviti sa sukobima s izraelskim snagama na granici s Libanom do kraja izraelske ofanzive u Gazi.

Nasrallah je održao televizijsko obraćanje povodom obilježavanja sedmice od smrti glavnog komandanta Hezbolaha u izraelskom napadu u južnom Libanu.

Rekao je da bi “samo prekid vatre u Gazi” otvorio mogućnost prekida unakrsne vatre na libanonsko-izraelskoj granici. “Videćemo šta će biti posle toga”, dodao je.
Lider kojeg podržava Iran također je osudio Washington zbog američkih i britanskih napada u Jemenu ove sedmice s ciljem zaustavljanja napada pobunjenika Huti na glavni komercijalni brodski put u Crvenom moru. Nasralah, koji je glavni saveznik Huta, rekao je da će napadi pretvoriti Crveno more “u bojno polje”.

Komentarišući nedavne prijetnje izraelskog ratnog kabineta da će proširiti rat na Liban, Nasrallah je pokazao prkosan ton.

“Izraelci su ti koji bi se trebali bojati rata… nećemo stajati skrštenih ruku dok Izrael napada Liban”, rekao je lider Hezbolaha, dodajući da se moćna paravojna grupa ne boji sukoba.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button