NogometSport
Trending

Koga priželjkujete kao rivala Zmajeva u polufinalu baraža za Euro?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zahvaljujući uspjehu pod vodstvom bivšeg selektora Ivayla Peteva u Ligi nacija ima šansu za plasman na Evropsko prvenstvo i nakon najlošijih kvalifikacija u historiji.

Zmajevi su u septembru 2022. godine takmičenje u Ligi nacija okončali na prvom mjestu u grupi 3 Lige B, ispred Finske, Crne Gore i Rumunije. Tako su osigurali baraž koji im je sada posljednja šansa da se plasiraju na Euro u Njemačkoj naredne godine.

Naš nacionalni tim je u baražu Lige B, igrat će se polufinale i finale, a samo su dva moguća rivala u polufinalu – Finska i Ukrajina.

Zmajevi imaju prilično bogatu historiju s Finskom. S ovom selekcijom su se sastajali sedam puta, upisali su tri pobjede, dva remija i dva poraza.

S druge strane, protiv Ukrajine je naš nacionalni tim igrao samo dva puta i to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Jednom je slavila Ukrajina, a jednom je bilo neriješeno.

Žrijeb baraža na rasporedu je u četvrtak od 12 sati u Nyonu (Švicarska), a značajno su veće šanse da će prvi rival BiH biti Finska.Naime, prvo će u bubnju biti Island, Finska i Ukrajina i izvlačit će se selekcija koja će ići u baraž Lige A, gdje će u polufinalu igrati protiv Velsa.

Ukoliko Island završi u baražu Lige A, Zmajevi će polufinale baraža u Ligi B igrati protiv Finske, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Ukrajina.

Ukoliko Finska završi u baražu Lige A, Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island.

Ukoliko u baražu Lige A završi Ukrajina, Zmajevi polufinale baraža igraju s Finskom, a drugi polufinalni par čine Izrael i Island.

Dakle, BiH je sigurno domaćin u polufinalu baraža, a žrijeb će u četvrtak odlučiti i da li će to biti slučaj u finalu.

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button