Life StyleSvijet
Trending

Izrael kaže da je ubio regionalnog komandanta Hezbolahovih zračnih snaga u napadu dronom

Izraelska vojska saopćila je da je ubila regionalnog komandanta Hezbolahovih zračnih snaga za kojeg tvrdi da je odgovoran za napad na izraelski komandni centar ranije u utorak.

U saopćenju, izraelske odbrambene snage su navele da je Ali Hussein Burji komandovao regijom Južni Liban Hezbolahove zračne jedinice i “vodio desetine terorističkih aktivnosti protiv Izraela koristeći eksplozivne bespilotne letjelice i bespilotne letjelice za nadzor protiv Izraela i vojnika IDF-a”.

“Prije njegovog eliminacije, eliminirana je lansirna ćelija koja je pripadala Hezbolahove zračne jedinice koja je bila na putu da lansira eksplozivne bespilotne letjelice prema različitim lokacijama u Izraelu”, navodi se u saopštenju.
Portparol IDF-a Daniel Hagari rekao je na svojoj redovnoj konferenciji za novinare u utorak da smo ga [Burdžija] eliminisali dronom.

Hezbolah je također objavio Burdžijevu smrt na svojim kanalima na društvenim mrežama, ali je negirao da je on bio zadužen za njegov program drona ili zračne snage.

“Hezbolahova pres-služba žestoko negira ove lažne i potpuno neosnovane tvrdnje i potvrđuje da brat mudžahid koji je odgovoran za Hezbollahove dronove nije bio podvrgnut pokušaju atentata”, rekao je Hezbollah u saopćenju kasno u utorak.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button