Svijet
Trending

Iranac Raisi obećava da će uzvratiti nakon navodnog izraelskog napada na savjetnike islamske revolucionarne garde

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi u subotu je najoštrije osudio smrt pet pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC) u navodnom izraelskom raketnom napadu na sirijski glavni grad Damask, javlja iranski državni medij Press TV.

Reagujući na napad – u najnovijoj eskalaciji neprijateljstava koja dodatno rizikuje da preraste u širi regionalni sukob – Raisi je obećao da će Iran uzvratiti, rekavši da takvi “kukavički” postupci neće ostati bez odgovora.

Raisi je također rekao da će napad biti “još jedna mrlja u evidenciji svih vlada koje tvrde da se zalažu za ljudska prava jer je narušio vazdušni prostor Sirije i pogazio ljudske i međunarodne zakone”, prenose iranski državni mediji.

Sirijsko Ministarstvo odbrane tvrdi da je Izrael “izveo zračni napad sa Golanske visoravni u 10:20 po lokalnom vremenu koji je gađao stambenu zgradu u četvrti Mazzeh u Damasku”. Ministarstvo je u saopćenju navelo da je njegova odbrana uspjela presresti i oboriti “određeni broj neprijateljskih projektila”.

Izraelska vojska odbila je komentirati iranske i sirijske navode da su oni stajali iza napada. Glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga rekao je za CNN: “Ne komentarišemo strane izvještaje.”

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button