NogometSportVideo Arhiva
Trending

Fudbalski klub putovao preko 8.600 milja da bi izgubio 12-0 na Coupe de Franceu

Putovanja često označavaju početak mnogo odmora i opuštanja, ali za jedan fudbalski klub iz male ostrvske države Martinik, to možda nije bio slučaj na njegovom nedavnom putovanju u severnu Francusku.

Golden Lion FC je u subotu izbio iz Ligue 1 Lila rezultatom 12-0 u utakmici Kupa Francuske, iako naknadne scene na Stade Pierre-Mauroy daju vjerodostojnost izreci: “Nije riječ o destinaciji, već o putovanju.”

Zlatni lav dolazi iz grada Saint-Joseph u karipskoj državi sa procijenjenom populacijom od otprilike 396.000 ljudi i, kao šampion Martinika, izabran je u žrijeb Coupe de France zajedno s nekoliko drugih timova sa prekomorskih francuskih teritorija.

Tim je započeo povratno putovanje dugo preko 8.600 milja direktnim letom za Pariz u srijedu, prema Reutersu, prije nego što se uputio u grad Lil na sjeveru zemlje, koji se nalazi blizu francusko-belgijske granice.

Navijači Zlatnog lava mogli su se vidjeti na cijelom stadionu u dobrom raspoloženju uoči utakmice, uključujući i jednog trombonistu, a igrači su ozbiljno izašli na teren.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button