Svijet

Erdogan o najavama da će Izrael loviti Hamas u Turskoj: Platit će visoku cijenu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan upozorio je Tel Aviv na “visoku cijenu” zbog izvještaja o izraelskoj namjeri da ubije članove Hamasa koji žive izvan Palestine.

“Ako se usude poduzeti takav korak protiv Turske i turskog naroda, bit će osuđeni platiti cijenu od koje se ne mogu oporaviti”, rekao je Erdogan.

Predsjednik Turske je odgovarao na pitanje novinara o članku Wall Street Journala koji tvrdi da Izrael planira ubiti članove Hamasa koji žive izvan Palestine.

“Oni koji tako nešto pokušaju ne smiju zaboraviti da posljedice mogu biti izuzetno ozbiljne. Nitko nije svjestan napretka Turske u obavještajnim i sigurnosnim poljima širom svijeta. Osim toga, mi nismo novonastala država”, istakao je Erdogan.

Šef izraelske agencije Shin Bet, Ronen Bar je u ponedjeljak kazao da će Izrael loviti Hamas u Libanu, Turskoj i Kataru čak i ako to bude trajalo godinama.

“Kabinet nam je postavio cilj, u uličnim razgovorima, eliminirati Hamas. Ovo je naš Minhen. Učinit ćemo to posvuda, u Gazi, na Zapadnoj obali, u Libanu, u Turskoj, u Kataru. Trebat će nam nekoliko godina, ali mi ćemo biti tu da to učinimo”, kazao je Bar.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button