Svijet

Erdogan: Kao i u Bosni, u Gazi su zakazale globalne institucije, Netanyahu je današnji Fuhrer

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je kazao da oni koji sude o ljudskim pravima i slobodama su zažmirili na djecu, bebe, žene brutalno ubijene u posljednjih 105 dana u Gazi.

“Oni koji su izazvali masakr oko 25.000 nevinih ljudi u Gazi, većinom žena i djece, suočit će se s ‘gorućim posljedicama’ svojih djela”, rekao je Erdogan na ceremoniji u sjeverozapadnoj pokrajini Yalova.

“Da budemo iskreni, zapadne zemlje i međunarodne sigurnosne institucije, koje su imale posljednji loš test po pitanju Gaze, više nemaju nikakav kredibilitet”, dodao je Erdogan.

“Oni su zadovoljni samo promatranjem barbarstva, koje eskalira u genocid, koje je počinio današnji Fuhrer (izraelski premijer Benjamin) Netanyahu) njegov krvoločni tim protiv Palestinaca”, dodao je Erdogan.

Dodao je da su, kao i u Iraku, Bosni, Siriji, Jemenu, Mianmaru, Somaliji i Afganistanu, institucije odgovorne za osiguranje globalne sigurnosti zakazale i pretrpjele ozbiljan gubitak ugleda.

O borbi Turske protiv terorizma, Erdogan je rekao da će se nastaviti.

“Nastavit ćemo našu odlučnu borbu protiv terorizma sve dok se močvara terorizma u Siriji i Iraku potpuno ne isuši”, kazao je Erdogan.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button