BiHBiznisLife StyleMagazinNaukaOstaloRegijaSportSvijetTehnologijaVideo Arhiva
Trending

Desetine mrtvih u noćnim napadima na Gazu, saopštilo je ministarstvo zdravlja koje kontroliše Hamas

Najmanje 122 osobe su ubijene tokom noći, a 256 je povrijeđeno u protekla 24 sata od strane izraelskih snaga, saopćilo je u subotu Ministarstvo zdravlja u Gazi pod kontrolom Hamasa.

Ministarstvo je ranije potvrdilo za CNN da su najmanje 22 osobe ubijene u Khan Younisu na jugu tokom noći, a više od 30 je ubijeno u drugim dijelovima Gaze dok se izraelske vojne operacije nastavljaju.

Na snimcima iz bolnice za mučenike Al Aksa, u koju stižu žrtve, vidi se osoblje koje hitno pokušava da zbrine teško ranjene žrtve, kao i tijela žrtava umotana u čaršave sa njihovim najmilijima okupljenima.

CNN ne može nezavisno provjeriti podatke o žrtvama koje je objavilo Ministarstvo zdravlja Gaze zbog ograničenog pristupa tom području.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca (PRCS) je u saopćenju u subotu navelo da se već treći dan zaredom “nastavlja artiljerijsko granatiranje u blizini bolnice Al-Amal u Khan Younisu i jaka pucnjava iz dronova”.
Izraelske odbrambene snage (IDF) također su potvrdile da su pogodile Khan Younis u južnoj Gazi tokom proteklog dana, dodajući da su “vojnice IDF-a ubile brojne teroriste sa zemlje i iz zraka, te uništile brojne tunelske okne”.

Lokalni novinar u Deir al-Balahu u južnoj Gazi također je rekao za CNN o napadima u subotu i dodao da su izraelski vojni tenkovi bili na groblju Al Zawaydeh, 2 km udaljenom od bolnice Al Aksa mučenika, uz razmjenu vatre.

Broj ubijenih Palestinaca u Gazi porastao je na 22.722, plus 58.166 povrijeđenih od 7. oktobra, dodaje se u saopćenju ministarstva zdravlja koje kontroliše Hamas.

Ministarstvo ne pravi razliku između boraca i neboraca, ali je saopštilo da su oko 70% poginulih žene i djeca.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button