Svijet
Trending

Netanyahu ponovo šokira: “Priznanje Palestine značilo bi Ginisov rekord u nagrađivanju terorizma”

Govoreći u jutarnjoj emisiji “Fox and Friends” izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je da bi davanje države Palestincima značilo Ginisov svjetski rekord u nagrađivanju terorizma.

Narod Izraela, kaže Netanyahu, “nije glup”, dodajući da je Gaza bila “de facto” palestinska država i da je korištena za ubijanje, silovanje i kidnapovanje Izraelaca.

“Davanje Palestincima države koja bi mogla ugroziti Izrae postavilo bi Ginisov svjetski rekord u nagrađivanju terorizma”, smatra izraelski premijer.

Američki predsjednik Joe Biden i njegova administracija nedavno su insistirali da se rat u Gazi mora završiti putem u palestinsku državu ako Izrael želi normalizirati odnose sa Saudijskom Arabijom i postići istinski mir.

Netanyahu je tokom intervjua rekao da cijeni Bidenovu podršku.

Također je rekao da je izraelski narod “jedinstven kao nikada prije u tvrdnji da ono što nećemo prihvatiti je palestinska država koja ugrožava Izrael”.

“Ovo nije moj lični stav, ovo je stav naroda Izraela”, rekao je Netanyahu, odgovarajući na pitanje o jučerašnjem komentaru guvernera Kalifornije Gavina Newsoma o tome da premijer “udvostručuje gluposti” u svom protivljenju palestinskoj državi .

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button