Svijet

Komandant vojske Izraela na sjeveru najavio da spremaju ofanzivu protiv Hezbolaha

Komandant Sjeverne komande IDF-a general Ori Gordin, izjavio je da je IDF odlučan omogućiti evakuisanim stanovnicima da se sigurno vrate kući i da se priprema za ofanzivu protiv Hezbollaha, tokom sastanka s čelnicima lokalnih vlasti na sjeveru u petak.

“Naš cilj je promijeniti sigurnosnu situaciju na sjeveru na način koji će nam omogućiti da stanovnike sigurno vratimo kući u stanje sigurnosti”, rekao je Gordin.

Poručio je da su odlučni promijeniti sigurnosnu stvarnost i da se ona već mijenja ovih dana i da će nastaviti se pripremati za širenje rata i krenuti u ofanzivu.

“Naša misija je zaštititi stanovnike i zajednice na sjeveru. Način na koji djelujemo, i namjeravamo nastaviti djelovati, je partnerstvo, potpuno partnerstvo s vama i stanovnicima. Stanovnici sjevera su ono što nam daje snagu da nastavi, oni su vjetar u leđa koji nam omogućuje da postignemo postignuća koja smo dosad postigli na sjeveru”, kazao je Gordin.

Od početka izraelske invazije na Gazu Hezbolah i Izrael razmjenjuju vatru na sjeveru Izraela, a Izrael je bio prisiljen da premjesti desetine hiljade stanovnika iz sjevernih gradova.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button