Svijet

Čini se da je groblje u Gazi teško oštećeno nakon operacije izraelskih snaga na tom području

Groblje u Khan Younisu u južnoj Gazi teško je oštećeno tokom perioda kada su izraelske odbrambene snage saopštile da su provodile operacije u tom području.

Video snimak groblja koji je geolocirao CNN prikazuje područje srušeno buldožerom, a neki grobovi su očigledno oštećeni. IDF nije odgovorio na ponovljena pitanja CNN-a o očiglednoj šteti na groblju.

Satelitski snimak groblja koji je Maxar napravio u ponedjeljak prikazuje groblje neometano, što ukazuje da je šteta nastala između tada i srijede ujutro, kada je prvi put prijavljeno.

IDF je u utorak saopćila da njene “komandoske snage djeluju u oblasti Khan Younis kako bi locirali i demontirali terorističku infrastrukturu”.

Zdravstvene ustanove u blizini: Oružane snage Jordana su takođe saopštile da je bolnica kojom upravlja, a koja se nalazi pored groblja u Khan Younisu, pretrpela “ozbiljnu materijalnu štetu” kao rezultat “neprekidnog izraelskog bombardovanja u okolini bolnice tokom noći i u sredu ujutro .”

U blizini nalazi se i kompleks bolnice Al Nasser. IDF je djelovala na tom području od utorka uveče i do srijede ujutro, a njeno približavanje medicinskom kompleksu izazvalo je paniku među hiljadama skloništa.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button