Svijet
Trending

Izrael kaže da je ciljao lokalnog terorističkog vođu u smrtonosnom zračnom napadu u blizini izbjegličkog kampa na Zapadnoj obali

Najmanje tri osobe su ubijene u izraelskom zračnom napadu na automobil u izbjegličkom kampu Balata na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja u Ramali.

Izraelske odbrambene snage i Izraelska sigurnosna agencija, ili Shin Bet, objavile su u srijedu saopćenje u kojem se navodi da je “tokom zajedničkih aktivnosti IDF-a i ISA-e u kampu Balata u gradu Nablusu, teroristička ćelija na čelu sa Amedom Abdulahom Abu-Shalalom eliminisana tokom precizan vazdušni napad.”

Očevici u tom području rekli su službenoj palestinskoj agenciji WAFA da su okupacione snage “otele” tijela dvojice mladića iz vozila prije nego što su se povukle iz tog područja.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca je u saopćenju navelo da su izraelske snage vojnim džipovima opkolile ciljano vozilo, sprječavajući prilazak ekipa hitne pomoći, te otvorile vatru na timove Crvenog polumjeseca koji su bili prisutni na licu mjesta.

PRCS je saopštio da su njeni timovi uspjeli doći do vozila nakon izraelskog povlačenja iz tog područja, gdje su izvukli posmrtne ostatke jednog od mladića. Ministarstvo zdravlja u Ramali je kasnije reklo da je neidentifikovano “izgoreno telo stiglo u vladinu bolnicu Rafidia u Nablusu, kao rezultat okupatorskog granatiranja vozila u blizini kampa Balata”.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button