Svijet

Vrhovni vođa Irana: Sada je svima jasno da nema razlike između SAD-a i Izraela, to je isto

Ajatolah Sayyed Ali Khamenei, vođa Islamske republike Iran, pozdravio je pomorske operacije Huta u Crvenom moru, ističući da su “iznijeli izvanredna djela”.

Kazao je da su jemenski narod i pokret Ansar Allahu oštetili vitalne kanale Izraela, pohvalio ih jer se nisu bojali američkih prijetnji i ustvrdio da ono što su učinili “zaslužuje divljenje i poštovanje”.

Ajatolah Khamenei je kazao da se nada da će se ovi napori nastaviti i do pobjede. Naglasio je da svijet zna da su Palestinci nevini i pobjednici, budući da svjedoči okrutnosti i zločinima “poražene i rasparčane okupacije”.

“Ne sumnjajte da je pobjeda na frontu pravednika. Nemojte sumnjati da će uzurpatorski cionistički režim biti iskorijenjen sa zemlje”, rekao je, opisujući genocid u Gazi kao “jedinstven i izvanredan fenomen u novijoj historiji islama”.

Dodao je da “ubijanje djece, ova vrsta okrutnosti i zlobe je bez presedana”.

“S druge strane – na strani palestinskog naroda i palestinskih boraca , ovakvo držanje, strpljenje, otpor i izluđivanje neprijatelja nikada nije viđeno”, nastavio je Khamenei, nazivajući “borce Gaze” žestokim “poput stijena, kao planina”. “To je važna stvar. Bez vode, hrane, lijekova i goriva, oni su stajali i nisu odustali. To je vrlo važno”.

Naglasio je kako je “neuspjeh cionističkog režima u ovom incidentu ujedno i neuspjeh Sjedinjenih Američih Država, a danas niko u svijetu ne pravi razliku između okupacijskog režima i Sjedinjenih Država i Engleske, a svi znaju da su oni jedno i isti”.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button