Svijet

Kibuc je objavio smrt 2 izraelska taoca držana u Gazi od 7. oktobra

Dvojica Izraelaca koji su držani kao taoci u Gazi od 7. oktobra, a prikazani u nedavnim video snimcima koje je objavio Hamas, umrla su, prema kratkim izjavama iz njihovog rodnog sela objavljenim u utorak.

Kibuc Be'eri je objavio smrt Yossi Sharabija i Itaija Svirskyja u odvojenim izjavama objavljenim u sjedištu Foruma za porodice talaca i nestalih osoba.

Sharabi, 53, bio je “voljen i odan otac i muž, pravi porodični čovjek velikog srca”, navodi se u saopštenju kibuca. “Dobra duša, bio je brižan i poznat po svojoj posvećenosti svima oko sebe.”

Poreklom iz Tel Aviva, Sharabi se preselio u kibuc Be'eri pre 30 godina, “sledeći stopama svog brata Elija, jer je želeo da prihvati zajednički način života tamo”, kažu u kibucu.

Iza sebe ostavlja ženu i tri ćerke. Sharabijev brat Eli također je kidnapovan iz svoje kuće u kibucu Be'eri i još uvijek ga drži Hamas u zatočeništvu.

Elijeva žena i kćeri ubijene su u masakru 7. oktobra, navodi kibuc.

Sharabijevo tijelo još uvijek drži Hamas, saopštio je kibuc. Pozvao je izraelsku vladu da učini “sve što je moguće da se porodica Sharabi vrati kući, kao i ostali taoci”.

U odvojenoj izjavi, Kibbutz Be’eri je također objavio smrt Itaija Svirskog.

“Naša srca idu prema porodici u njihovom ogromnom bolu”, rekao je kibuc. “Neka njegovo sjećanje bude blagoslov.”

Tijelo Svirskog također je u posjedu Hamasa, saopćio je kibuc, dodajući “zahtijevat ćemo njegovo vraćanje sa ostatkom naših otetih”.

Najava smrti dvojice muškaraca uslijedila je dan nakon što je izraelska vojska izrazila ozbiljnu zabrinutost za njihovu sudbinu nakon što je Hamas objavio video u kojem se tvrdi da pokazuju njihova mrtva tijela.

Izraelski ministar odbrane rekao je da Hamas prakticira “psihološke muke” objavljujući video snimke talaca.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button