Svijet
Trending

Izraelska vojska kaže da Hamas drži izraelske taoce u tunelima pronađenim ispod Khan Younisa

Izraelske odbrambene snage saopćile su da je tunel koji je otkrio ispod grada Khan Younis na jugu Gaze koristio Hamas za držanje izraelskih talaca.

Tunel je bio povezan sa podzemnim sistemom drugih tunela ispod civilnog područja u Khan Younisu i imao je “sisteme za ventilaciju, električnu energiju i vodovod”, navodi IDF u saopćenju od četvrtka.

“Nakon istrage tunela, može se potvrditi da su izraelski taoci bili unutar tunela”, saopštila je ID. U saopštenju se dodaje da su izraelske snage pronašle više od 300 tunelskih okna, “od kojih neki vode do značajnih tunela, taktičkih okna i podzemnih oblasti koje se koriste kao skladišta oružja i borbena područja”.

Izraelska vojska je ranije objavila izjave o otkriću tunela koje je napravio Hamas, koje je Hamas nazvao “sastavnim dijelom otpora”.

U drugom saopćenju IDF-a u četvrtak, izraelska vojska je rekla da su hiljade tona betona i metala korištene za izgradnju stotina kilometara podzemnih tunela u enklavi. CNN ne može nezavisno potvrditi ovu tvrdnju.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button