Svijet

Hezbolah kaže da su njegove bespilotne letjelice gađale vojnu bazu IDF-a na sjeveru Izraela

Bespilotne letjelice Hezbolaha gađale su vojni komandni centar na sjeveru Izraela kao odgovor na ubistva vođe Hamasa i komandanta Hezbolaha, saopštila je militantna grupa.

Grupa je u saopćenju navela da je “određeni broj” dronova za napad ciljao komandni centar u Safedu u najdubljem napadu Hezbolaha na izraelsku teritoriju od 8. oktobra, dan nakon što je Hamas pokrenuo napade na Izrael iz Gaze.

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da je jedna “neprijateljska letjelica pala na bazu IDF-a na sjeveru Izraela”, ali je rekla da “nije prijavljene povrede ili šteta”. Presretači su lansirani prema drugim “neprijateljskim avionima”, saopštila je ID.

Kao odgovor na najnoviji napad Hezbolaha, IDF je saopćila da je pogodila “odred za lansiranje bespilotnih letjelica u južnom Libanu” i da “artiljerija također pogađa izvore lansiranja ispaljenih na sjeverni Izrael”.

Izrael je u ponedjeljak ubio višeg komandanta Hezbollaha Wissama Tawila u ciljanom napadu na jugu Libana, a prošle sedmice je u napadu na južni Bejrut ubijen zamjenik šefa političkog biroa Hamasa Saleh Al-Arouri.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button