NogometSport

Četvorostruki pobjednik Svjetskog prvenstva i ikona brazilskog fudbala Mário Zagallo preminuo je u 92.

Fudbalska ikona Mario Zagallo, četvorostruki pobednik Svetskog prvenstva sa Brazilom kao igrač i trener, preminuo je u 92. godini, objavljeno je u subotu na njegovom zvaničnom Instagram nalogu.

Nakon što je igrao u dva tima koji su osvajali Svjetsko prvenstvo 1958. i 1962. godine, nastavio je da osvaja turnir 1970. kao glavni trener, upravljajući sveosvajajućim Brazilom koji se smatra jednim od najvećih timova u istoriji.

Tim uspjehom postao je prva osoba koja je osvojila turnir i kao igrač i kao trener, prije nego što je 1994. dodao četvrti trofej kao pomoćni trener Carlosu Albertu Parreiri.

“Sa velikom tugom vas obavještavamo o smrti našeg vječnog četverostrukog svjetskog prvaka Mária Jorgea Lobo Zagalla”, stoji u izjavi na njegovom Instagramu.

„Posvećen otac, deda pun ljubavi, brižni svekar, veran prijatelj, uspešan profesionalac i sjajno ljudsko biće. Džinovski idol. Patriota koji nam ostavlja u amanet velika dostignuća.

“Zahvaljujemo Bogu za vrijeme koje smo mogli provesti s vama i molimo Oca da nađemo utjehu u dobrim uspomenama i velikom primjeru koji nam ostavljate.”

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button